Inno Tähismaa • 20. märts 2000 kell 11:26

HK Ruokatalo ei saanud Rakveret kätte

Rakvere Lihakombinaadi täielikust ülevõtmisest ja aktsiate börsilt äraviimisest huvitatud Soome HK Ruokatalo ei saanud väikeaktsionäridele tehtud pakkumise kaudu kätte nõutavat 95 protsenti aktsiapakist.

HK Ruokatalo Oyj suurendas oma osalust Rakvere Lihakombinaadis teistele aktsionäridele tehtud avaliku pakkumise käigus 11.51% võrra, ostes aktsionäridelt kokku 4,341,587 aktsiat hinnaga 4.7 krooni, kogusummas 20.4 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

Avalikus pakkumises, mis kestis 1.veebruarist 14.märtsini 2000.a. osales ligi 350 aktsionäri. Pakkumise väärtuspäeval seisuga 17.märts 2000.a. omas HK Ruokatalo Oyj Rakvere Lihakombinaadis 91.43%-st osalust.

HK Ruokatalo Oyj jätkab läbi AS Trigon Securities"e Rakvere Lihakombinaadi aktsiate ostmist hinnaga 4.7 krooni.

Toimetaja kommentaar:

Rakvere väikeaktsionärid ei ole oma aktsiaid nõus müüma, sest mõne aasta eest ostis Ruokatalo Rakvere aktsiad suuromanikelt 16 krooni eest tükk. Praegu on Rakvere tunduvalt paremas majanduslikus seisus.

Hetkel kuum