Toomas Truuverk • 21. märts 2000 kell 13:20

Positiivsed uudised jäid börsil reaktsioonita

Investorite meelsus tundub hetkel küllaltki börsivaenulik olevat, ehk siis börsil toimuvale kuigi suurt tähelepanu ei pöörata. Nii investorid kui turg on äärmiselt loiud.

Erilist reaktsiooni ei suutnud esile kutsuda ka hommikul avaldatud positiivse sisuga veebruarikuu tööstustoodangu kokkuvõte ja tänases Äripäevas ilmunud analüütikute hinnaprognoos Eesti aktsiatele. Märkimisväärset reageeringut ei järgnenud ka Harju Elektri teatele 22 mln kroonisest kasumist ja fondiemissioonist.

ÄP indeks langes päevaga 0,16%, sulgudes 452,93 punktil. Kauplemisaktiivsus oli viimastele kauplemissessioonidele iseloomulikul tasemel, börsisüsteemi päevakäive ulatus Telekomi aktsia toel veidi üle 20 miljoni krooni.

Telekomi aktsiaga tehti üks suuremahuline tehing, milles vahetas korraga omanikku 42 000 aktsiat koguväärtusega 6,1 mln kr. Londoni börsi mõjutusel liikus Telekomi aktsia hind päeva jooksul väikesemahulistes tehingutes langussuunas ja sulgus lõpuks 143 kroonil ehk 2,4% esmaspäevasest tasemest madalamal. Londonis maksab Telekomi aktsia hetkel 145,67.

Plussis lõpetasid päeva põhinimekirja aktsiatest kaks juhtivat pangaaktsiat ? Hansapank kerkis päevaga 1,29% ja Ühispank 1,1%. Lisanimekirjas jätkas komeedina tõusu Farmaatsiatehase aktsia, kerkides päevaga 16,4%, 22,0 kroonile. Viimati oli Farma aktsia nii kõrgel 27. juulil 1998. aastal.

Hetkel kuum