Kadi Heinsalu • 22. märts 2000 kell 15:19

AS Mets & Puit taastab Saksamaal tormikahjustusi

Kesk-Euroopa riikide üleskutsele aidata üles töötada eelmise aasta lõpus tormidest räsitud metsasid pole teadaolevalt reageerinud ükski Eesti metsafirma. samas ASi Mets Puu kümneliikmeline raiebrigaad töötab Saksamaal oma kauaaegse partnerfirma vahendusel.

Metsa ja Puu tegevjuhi Joakim Laxåbacki kinnitusel on raietööd Saksamaal üks nende planeeritud projektidest. 'Me oleksime oma brigaadi Saksamaale saatnud tormikahjustuste hoogtööst sõltumata,' rääkis Laxåback. 'Nägime võimalust teha Saksamaal tulusat tööd.' Laxåbacki andmeil alustasid nende brigaad ja masinad kaks nädalat tagasi Saksamaal tööd. 'Mehed rassivad tormidest kahjustunud metsades,' täpsustas Laxåback ja lisas, et esialgu on meestel tulnud tööd teha lauskmaal, mitte mägipiirkondades. Laxåbacki andmeil teenib raietööline Saksamaal umbes kaks korda rohkem kui Eestis. Eestis maksab ülestöötatud metsa tihumeeter 100-120 krooni. Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Andres Talijärve andmeil ulatuvad tormikahjustused Kesk-Euroopa riikides üle 150 miljoni tihumeetrini. Suurimat kahju tekitasid tormid Prantsusmaal. Talijärv ei olnud kuulnud, et keegi Eesti firmadest oleks Kesk-Euroopasse metsa üles töötama läinud.

Hetkel kuum