Ülo Toomsalu • 23. märts 2000 kell 6:10

Heino Kiige dendropark jääb alles

Tallinna linnavalitsus otsustas eile, et lubab aastakümneid tagasi Mähe aianduskruntidele maja ehitanud inimestel maad erastada, mis annab ka kirjanik Heino Kiigele võimaluse saada enda nimele hoone ja dendropargi alune maa, kirjutab Postimees.

Linn oli varem otsustanud tagastada Kiige maja ja haruldase dendropargi aluse krundi õigusjärgsele omanikule, sest kirjanik, nagu ka mitmed teised inimesed, oli ehitanud maja omal ajal ehitusloata.

Eile kinnitas Tallinna linnapea Jüri Mõis, et inimesed, kes on rajanud Mähele nõukogudeaegsete seaduste kohaselt oma kodu, ei pea sealt lahkuma. Linnavalitsus tühistas eile oma varasemad maa tagastamise otsused endisele omanikule Mähel Jasmiini 10 ja Jasmiini 11 krundi kohta. Mõis ütles, et tühistamisotsuseid peaks veel tulema, kuid kruntide arvu ja nende aadresse ei osanud ta nimetada.

Hetkel kuum