23. märts 2000 kell 15:35

Täna likvideeriti kollaste kaartide register

Täna allkirjastasid Rahandusministeeriumi ja AS Andmevara esindajad akti, millega lõpetati ametlikult Rahvakapitali obligatsioonide registri ehk nn. Kollaste kaartide registri tegevus ja anti registrisse kantud andmed üle Erastamisväärtpaberite keskregistrisse, on öeldud rahandusministeeriumi pressiteates.

Sündmus on tähelepanuväärne seetõttu, et tegemist on esimese andmekogu likvideerimisega Eestis.

Rahvakapitali obligatsioonide register asutati 1993. aastal ja see sisaldas andmeid väljaantud Rahvakapitali obligatsioonide ja nendega teostatud tehingute kohta. RKO arvestuskaart kaotas kehtivuse 1996. aasta 31. märtsil, mis oli viimane tähtaeg kaardil oleva summa EVP arvele kandmiseks. Andmeid säilitatakse edaspidi EVP Keskregistris, kuhu saab vajaduse korral jätkuvalt esitada järelepärimisi.

Hetkel kuum