Ülo Toomsalu • 23. märts 2000 kell 6:40

Viking Lotto murdis Eestisse

Põhjamaade suurima arvloterii Viking Lotto loosimine naelutas eile õhtul Eestis telerite ette kümneid tuhandeid inimesi, kellel oli esimest korda võimalus osta kodumaalt üheksa miljoni kroonise maksuvaba võiduga peibutav pilet, kirjutab Postimees.

Eile ennelõunal oli Eesti Loto kaupluses Tallinnas Raekoja platsil suur trügimine, mis pärastlõunaks veidi vaibus. Müügiagendid Aili Kurvits ja Malle Vergeles kinnitasid nagu ühest suust, et viimastel päevadel nõutakse uue ja huvitava Viking Lotto pileteid märksa rohkem kui Bingo Loto pileteid. Samas ei langenud Eesti Loto andmetel Bingo müüginumbrid. Müügiagendid pidid eile selgitama uue mängu reegleid ja õpetama pileteid täitma.

Eesti Loto ennustuste kohaselt maksti Viking Lotto piletite eest avanädala jooksul kokku 1,5 miljonit krooni. Eesti Loto peadirektori Sven Kolga sõnul oli teisipäeva õhtuks ostetud 800 000 krooni eest Viking Lotto pileteid ehk kokku 160 000 mängukombinatsiooni.

'Kõigi arvloteriidega on nii, et ligikaudu pool piletitest ostetakse loosimispäeval, ning usun, et Viking Lotto pole selles mõttes erand,' ütles Kolga. Poolteise miljoni krooni suurune müük tähendaks Kolga sõnul 300 000 mängukombinatsiooni müümist. Piletite müük eileõhtusele loosimisele lõppes kell 19 ning loosimise jackpot oli 9,2 miljonit Eesti krooni.

Hetkel kuum