Ülo Toomsalu • 24. märts 2000 kell 6:18

Messikülastajad ostavad Motorexi tühjaks

Motorexil osalevad autofirmad on kahe päevaga sõlminud messikülastajatega enam kui poolesaja auto müügi eellepingu, kirjutab Sõnumileht.

Kahe esimese messipäevaga on AS Info-Auto kümne Renault" ja seitsme Volvo müügi asjus kliendiga käed löönud, kinnitas firma tegevjuht Jaan Laur Motorexi alguse ostuhullust.

Fordi sõidukite importija BFK nõukogu liige Juhan Mänd näitas umbes 50 sedeliga korvi, kuhu on Fordi ostmise vastu huvi tundvad inimesed oma kontaktandmed jätnud. 'Pärast messi võtame nendega ise ühendust,' märkis Mänd. 'Ülemöödunud aastal müüsime 15 autot, tänavu kindlasti rohkem.'

Ford maksab keskmise suurusega messiboksi eest renti 130 000 krooni. 'Et ots otsaga kokku tulla, peame maha müüma umbes 20 autot,' rehkendas Mänd.

Mazda müügikonsultandi Heikki Laidma sõnul on kliendid kinni pannud umbes 15 sõidukit, peamiselt Mazda 323. '60-70 autot ostetakse kindlasti ära,' uskus Laidma. Tema sõnul ostsid ülemöödunud aastal Motorexil Mazdaga tutvunud inimesed paari kuu jooksul koguni 150 autot.

Nii Subaru kui ka Toyota esindajad väitsid, et olid eile õhtuks käed löönud kümne võimaliku autoostjaga.

'Olen kahe jalaga maa peal - auto on müüdud alles siis, kui raha käes,' ei pea ühe suurema autovaliku välja pannud Opeli müügidirektor Sven Kipper eellepinguid millekski. Sama meelt oli ka Peugeot" esindaja, kes pidas ülalnimetud arve väljamõeldiseks.

Hetkel kuum