Silva Männik • 24. märts 2000 kell 16:40

Telset nimetab teadet võrgu müümise kohta ennatlikuks

Telseti esindaja Urmas Murre sõnul on Sideameti teade nende võrgu müümisest Tele2le ennatlik, kuna mingit kokkulepet Telseti võrgu müügi kohta veel ei ole. Asi on alles esialgses läbirääkimiste staadiumis, lausus ta. See on ainult läbirääkimiste alustamise protokoll, mille kohta informatsioon tuli avalikuks sideameti poolt valesti tõlgendatuna, lisas Murre.

'Tele2 küsis meie käest, kas me oleksime nõus sel teemal läbi rääkima. Me vastasime, et oleme kõigiga nõus läbi rääkima, kes selleks soovi avaldavad, nemad pole ses suhtes sugugi eksklusiivses olukorras,' kinnitas Murre, 'Kuna aga see esialgu konfidentsiaalsena plaanitud informatsioon tuli avalikuks ning mul on tõsiselt põhjust arvata, et see toimus Tele2 initsiatiivil, ei ole meil põhjust nendega eelisjärjekorras arvestada.'

Murre sõnul pakkus Tele2, et kui Telset kinnitab protokolliliselt soovi läbi rääkida, siis võib Tele2 taotleda sideametilt tehtud võrkude sulgemise ettekirjutuse edasilükkamist.

ASi Starman Kaabeltelevisioon tegevdirektor Peeter Kern ütles, et ka Starman on huvitatud võrgu ostu-müügi läbirääkimiste pidamisest Tele2ga, kuid tõsiselt sellel teemal veel omavahel räägitud ei ole.

Kern avaldas nördimust Sideameti otsuse üle anda Telsetile ajapikendust, lastes tal opereerida kesklinnas veel kaks kuud. 'Otsus on äärmiselt kahetsusväärne, sest sideametil ei tohiks olla õigust omavoliliselt seadust tõlgendada,' lausus ta, 'See ei ole nii, et kui ühed osapooled omavahel võrgu ostmise-müümise üle läbirääkimisi peavad, võib sideamet omavoliliselt ajutist litsentsi pikendada või õigemini uut välja anda.' Starman lõpetab kaabelleviteenuse osutamise kesklinnas ja Õismäel 27. märtsil, jätkates oma klientidele telepildi edastamist tasuta.

Hetkel kuum