Ülo Toomsalu • 27. märts 2000 kell 6:07

Eestimaalased pidasid Hollandis salaviinavabrikut

Hollandi politsei vahistas neli Eestist pärit meest, kes osalesid Gorredijkis asuva salaviinavabriku pidamises, kirjutab Sõnumileht.

Kokku vahistasid Hollandi politseinikud kuus inimest, kellest kaks, friislased, olid salaviinavabriku peamehed. Ülejäänud neli meest on pärit Eestist, ütles ametiaja lõpetanud Eesti Hollandi esinduse esimene sekretär Tõnis Idarand Sõnumilehele.

Hollandi ajalehe De Telegraafi teatel asus salaviinavabrik Gorredijkis.

'Viinavabrikus aetud kange alkohol oli mõeldud endistele idabloki riikidele,' rääkis Idarand, 'kuid osa realiseerimieks ka Hollandis.' Kui palju salaalkoholi vabrikust kätte saadi ja mis on kahtlusaluste nimed, seda ta öelda ei osanud.

Politsei teatel algas salaviinavabrikuga seotud operatsioon läinud aasta novembris, toimunud on ka läbiotsimisi. Kuigi Eesti Interpol on juhtumiga kursis, ei soostunud viimase juht Lemmo Reimond seda kommenteerima.

Hollandi politseinikud pole vahistatud eestimaalastega seoses Eesti esinduse poole enam pöördunud. 'Meiega ühendust pole võetud,' märkis saatkonna töötaja.

Hetkel kuum