27. märts 2000 kell 15:02

Putin ei luba Venemaa majandusele kiiret toibumist

Kohe pärast presidendivalimiste tulemuste selgumist ütles Vladimir Putin, et ta ei hakka jagama Vene riigi kiire majandusliku toibumise lubadusi.

'Ootused on väga suured, inimesed on eluraskustega võitlemisest väsinud ja loodavad paremat tulevikku, kuid majanduses imesid ei juhtu,' teatas Putin.

Naftafirma Nikoil peastrateeg Eric Kraus on kindel, et Putin loob Venemaal investeerijasõbraliku õhkkonna. 'Ta hakkab rakendama Hiina arengumudelit: suuremate piirangutega välis- ja sisepoliitikat ning väga avatud ja investeeringuid soodustavat majanduspoliitikat,' ütles Eric Kraus.

Venemaa esimene asepeaminister Mihhail Kasjanov, kellest ennustatakse uut peaministrit, on öelnud, et uus president tahab investeerimiskliima parandamise esimese sammuna korrastada seadused ja rakendada uut maksuseadust, mis kergendab maksukoormat.

Vladimir Putin tagas endale presidendivalimistel võidu esimeses voorus, kogudes kinnitamata andmetel 52,5% häältest.

Valimisaktiivsus oli Venemaa kohta küllalt suur - valimas käis 68% hääleõiguslikust rahvastikust. Suurim oli Putini toetajate hulk Leningradi oblastis, kus see küündis 65 protsendini, ja väikseim Kaug-Idas. Kommunistide liider Gennadi Zjuganov kogus 29,7 ja liberaal Grigori Javlinski 6% häältest, sealjuures 20% Moskva valijate häältest. Putin astub ametlikult presidendiametisse 5. mail. FT-Reuters-ÄP

Hetkel kuum