27. märts 2000 kell 10:36

Vilsandi rahvuspargi direktor arvati Ornitoloogia seltsist välja

Eile õhtul arvati Vilsandi rahvuspargi direktor Arvo Kullapere peaaegu ühehäälselt välja Eesti Ornitoloogia Ühingu seltsist, kuna ta toetab Undva sadama ehitamist Saaremaale.

Eesti Ornitoloogia Ühingu projektijuhi Andres Kalamehe sõnul läks Kullapere tegevus vastuollu ühingu põhikirjaga, mis ütleb, et ühingu liikmed peavad igati aitama kaasa lindude pesitsus- ja talvituspaikade säilimisele.

Kullapere toetab Saaremaale Vilsandi rahvuspargi vahetusse lähedusse Undva süvasadama rajamist. Looduskaitsjate arvates hävitab looduskaitse all olevate kirjuhahkade pesitsuspaiga. 'Rahvuspargi direktorina oleks Kullapere pidanud siis otsima miski kompromissi sadama ehituse suhtes,' ütles Kalamees.

Hetkel kuum