29. märts 2000 kell 7:31

Anti Liiv: minu erakiri väliseestlasega lekitati meediasse

Riigikogu keskfraktsiooni liige Anti Liiv väidab tänases Keskerakonna häälekandjas Kesknädal, et talle pahanduse toonud kirjavahetus väliseestlase Hillar Semenoviga oli rangelt erakiri, mida ajakirjandusse lekitati.

'Tegelikult oli tegemist kirja esialgse variandiga, mida ma veel siluda oleks tahtnud,' lausus Liiv. 'Kiri sai töömehelik ja lihtne, nagu minu Saaremaa tuttavale kohane,' viitas Liiv kirja kirjutamise ajendiks olnud ühe saarlase seisukohtadele.

'Kiri tuli just niisugune, nagu ta (saarlane - toim.) rääkis ja ausalt neid ka välja ütles. Igal juhul oli see rangelt erakiri, mis ajakirjandusse kisti,' märkis Liiv.

Austraalias elav Semenov õigustas varade tagastamist baltisakslastele. Liiv kritiseeris seepeale kirjas Semenovit solvavate sõnadega, millest tõusnud skandaali tõttu vabandas Riigikogus. Samas leiab Liiv, et kuigi tema kiri Semenovile sai emotsionaalne ja terav, toetab ta endiselt seal väljendatud Saaremaa mehe mõtteid.

<i>Päevatoimetaja kommentaar:

Imelik, kui Riigikogusse valitud mees kirjutab enda nime all teise mehe mõtteid. Olgu pealegi teine mees saarlane.

Hetkel kuum