Toomas Truuverk • 29. märts 2000 kell 13:05

Päeva börsikommentaar: liideraktsiad jätkasid ka täna tugevalt

Tallinna börsil tegutsevad investorid ei lasknud end Ühendriikide aktsiaturgude öistest liikumistest segada ja juhtaktsiad jätkasid sealt kus eile õhtul pooleli jäi ehk tõusvalt.

Tallinna börsi juhtivate aktsiate hinnaliikumist kajastav ÄP indeks kerkis päevaga 1% ja sulgus 463,38 punktil. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 157 tehingus 23,3 mln kroonini. Suurima päevakäibe, 13,26 mln kr saavutas Hansapanga aktsia.

Börsi liikumine täna sarnanes paljuski eelmistele päevadele, kus liideraktsiatele kujunes selgelt välja välismaine ostuhuvi, mis päeva lõpus sai kinnituse mõne läbi börsisüsteemi kantud suuremahulise kaalutud hinnaga tehingu näol. Näiteks Hansapanga aktsiaga tehti kolm sellist tehingut kokku 59 000 aktsiga, Telekomiga kaks tehingut kokku 30 400 aktsiaga, Ühispangaga üks 28 000 aktsiane tehing ja Normaga samuti üks 18 000 aktsiane tehing.

Kahe suurema Telekomi ja Hansapanga puhul tõmbas välisinvestorite huvi kaasa ka kohalikud investorid. Lisaks toetas Telekomi aktsia hinda USA dollari kursitõus, viies aktsia päeva kokkuvõttes 3,16% üles, rekordilisele 155,0 kroonile. Londonis liigub aktsia hind hetkel veidi madalamal, makstes 153,65 kr.

Hetkel kuum