Allan Soon • 30. märts 2000 kell 13:08

Vene mafioosoks peetud väljapressija osutus arvutifriigiks

Hiljuti kiiresti kurikuulsaks saanud internetilehekülje ?Small Business Capitali? ja firmaomanikele saadetud ähvarduskirjade abil väljapressimises süüdistatav mees on kätte saadud. Äripäev kirjutas räigest neitküljest kuu aega tagasi

Keskkriminaalpolitsei (KKP) töötajad tabasid eile mehe, keda kahtlustatakse sajakonnalt firmaomanikult vägivalla ähvardusel raha väljapressimises.Mees saatis väidetavalt ligi 100- le Tallinnas Lasnamäel elavale firmaomanikule kirju, milles tegi ettepaneku osta end vabaks ?Small Business Capitali? nimelise grupeeringu vägivallast.

KKP organiseeritud kuritegevuse osakonna töötajad pidasid eelneva jälitustegevuse tulemusena kolmapäeval Tallinnas Lasnamäel oma elukohas kinni 38-aastase Andrei, kes võeti kuni esialgse süüdistuse esitamiseni 10 päevaks vahi alla. Andreid kahtlustatakse kriminaalkoodeksi § 142 lg. 1 järgi toime pandud kuriteos ehk väljapressimises koos ähvardusega kasutada vägivalda.

Kahtlustatava korteri läbiotsimisel leiti ja võeti ära elektroonilised andmekandjad andmebaaside, failide ja muude asitõenditega, mis tõendavad kuriteo toimepanemist.Politsei andmetel pole kolme lapse kõrgharidusega isal Andreil sidemeid organiseeritud kuritegevusega, pigem on tegemist arvutiasjatundjaga.

Politseile on hetkel avalduse kirjutanud kümmekond ?Small Business Capitalilt? ähvarduskirja saanud Lasnamäe elanikku. Esialgsetel andmetel on kirju laiali saadetud 96 firmaomanikule. Andmeid firmaomanike kohta hankis kahtlusalune erinevatest andmebaasidest.

Juhtumi kohta algatati kriminaalasi 1. märtsil 2000.

Hetkel kuum