Ülo Toomsalu • 31. märts 2000 kell 6:00

Modelliõppega tüssatud laste vanemad nõuavad raha tagasi politsei abil

Saaremaal olematu modelliõppega petta saanud poolesaja lapse vanemad teevad politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks, sest kahtlevad Pärnumaa neiu Kadi Kivilo lubaduses tagastada koolitusraha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pärnumaal Audru vallas elav Kivilo on olematu modelliõppe eest Saaremaal 48 lapselt kasseerinud 12 000 krooni. Lisaks sellele on Kivilo isale kuuluv modellikool Elis Models võlgu Kuressaare kultuurikeskusele, kust ruume üüriti.

Lubatud modelliõppe korduva ärajäämise tõttu pöördusid kahe lapse vanemad 20. märtsil politseisse, et sel teel raha tagasi nõuda. Kuigi Kadi Kivilo (17) lubas oma töötaja Jana Habilaineni kaudu kogu raha tagastada, ei usu vanemad enam raha kättesaamist.

Libakoolitust uuriva Saare politsei jälitustalituse vaneminspektori Ahti Lepa sõnul on ta asjaga tegelenud mitteametlikult, kriminaalasja algatab ta kohe, kui tuhandeid kroone petisele loovutanud laste vanemad selleks avalduse kirjutavad.

Üks lapsevanematest, 14aastase poja sellesse modellikooli pannud Helle Masing ütleb, et lapsevanemate olukorra teeb raskemaks asjaolu, et koolitajatega ei ole sõlmitud kirjalikku lepingut, vaid kokku on lepitud suusõnaliselt.

Kolmapäeval pakkus Kadi Kivilo Masingule, et koolitus võiks siiski jätkuda. Ta süüdistas probleemides treener Jana Habilainenit. 'Mina süüdistaksin siiski seda Kadit, sest tema on firma omanik ja peab vastutama,' ütles Masing, kes sai Kiviloga kokkuleppele, et neiu tuleb laupäeval Saaremaale ja siis räägitakse suud puhtaks.

Hetkel kuum