31. märts 2000 kell 7:25

Tallinna börsil on oodata langust

Euroopa aktsiaturgude ja teiste hulgas ka Tallinna börsi pilgud on praegu väga tugevalt pööratud Ühendriikide aktsiaturgudel toimuvale. Jätkuv närvilisus muudab üha tõepärasemaks võimaluse märkimisväärsest korrektsioonist nii siin kui sealpool ookeani.

Juba eile oli märgata nädala esimesel poolel Tallinna börsi toetanud välismaise toetuse kadumist ja liideraktsiad eesotsas Hansapangaga liikusid kergelt langussuunas. Veidi üllatav oli vaid Telekomi lõpetamine nullmuutusega.

Täna võib siiski oodata Telekomi aktsia langemist, mis viib tõenäoliselt alla ka ülejäänud turu. Vaatamata sellele, et USA majandus näitas viimases kvartalis 15 aasta kiireimat majanduskasvu, lõpetas aktsiabörs eilse kauplemispäeva miinusega. Langesid kõik olulised Ühendriikide aktsiaturge peegeldavad indeksid. Taas paistis silma peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustav Nasdaq, mis kukkus koguni 4,02 protsenti. Selle nädala algusest on Nasdaq langenud kokku 10 protsenti. Negatiivsed meeleolud rahvusvahelistel turgudel jõuavad täna tõeäoliselt Tallinnasse.

Hetkel kuum