Ülo Toomsalu • 5. aprill 2000 kell 5:56

Tallinna superkino ehitus algab maikuus

Tallinna Postimaja taha kerkivale üheteistkümne kinosaali ja kokku 2000 istekohaga kinokompleksile pannakse nurgakivi mais, multiplexi uksed tehakse lahti aasta pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hobujaama 5 krundile kerkiva Baltimaade suurima kinohoone ehitusele pannakse nurgakivi 16. mail. Praegu paigaldatakse kommunikatsioone ja alustalasid. 'Kuuekorruseline kinokompleks peaks valmima aasta pärast,' ütles AS MPDE pressiesindaja Lauri Kaare.

Kaare sõnul tuleb moodsasse kinokompleksi üksteist eri suurusega saali, kokku 2000 istekohaga. 'Kõik saalid varustatakse uusima kinotehnika ning mugavate istmetega,' kinnitas pressiesindaja. Kõige suuremasse kinosaali mahub 500-600 ja väiksemasse 100 inimest.

Kaare kinnitusel hakatakse uues kinos näitama filme igale maitsele, nii et alati võib leida endale midagi meelepärast. Ekraaniaega peaks jätkuma ka teistele Eestis tegutsevatele filmilevitajatele.

Arhitektuuristuudio Kirsima ja Niineväli arhitekti Andri Kirsima sõnul saadi kinokompleksi projekti koostamisel tehnilist abi Soome suurima kinoketi Finnkino spetsialistidelt. Hoone ehitatakse betoonist, klaasipinda tuleb suhteliselt vähe. 'Kinosaalide akustika ja vähese valguse vajadus eeldab võrdlemisi kinnist ehitust,' põhjendas Kirsima.

Arhitektuuriliselt huvitavaim on hoone välissein, mis joonistatakse täis grafitit. 'Projektil on sein kaetud internetist kopitud grafitiga, kuid kino valmides kaalume võimalust lasta linna grafitimeistritel sein täis joonistada,' ütles Kirsima.

Kinomaja koos keldrikorrusega on kokku kuuekorruseline ning ulatub maapinnast umbes 25 meetri kõrgusele. 'Hoone on kõrgem kui postimaja ja natuke madalam kui Merita panga hoone,' võrdles Kirsima uut kinokompleksi kõrvalolevate hoonetega.

Kogu alumine korrus antakse rendile söögikohtadele ja kauplustele. Järgmisele kahele korrusele tulevad kinosaalid, kõige ülemisele MPDE bürooruumid ning keldrikorrusele parkla ja laoruumid.

Hetkel kuum