Ülo Toomsalu • 6. aprill 2000 kell 6:00

Keila paneb müüki ajaloolise raekoja

Keila linn paneb järgmisel teisipäeval oksjonile kirikuplatsi ääres paikneva ajaloolise raekoja, mida praegu teatakse eelkõige seal tegutseva tööhõiveameti järgi, kirjutab Eesti Päevaleht.

600ruutmeetrise üldpinnaga kolmekorruselise raekoja müügi alghind 850 000 krooni. 'Arvestades seda, et praegu ehitatakse Keilasse Euroopa tasemel tervisekeskust ja linnas pole ühtegi hotelli, võiks majale huvilisi olla küll,' leidis enampakkumist korraldav Keila linnavara haldamise asutuse juhataja Aavo Vään.

Keila pressiesindaja Valdur Vachti sõnul on raekoda tehniliselt küllalt heas korras, ehkki maja väljanägemine pole kiita. 'Kindlasti pole võimalik maja taastada ajaloolisel kujul,' ütles Vacht.

Keila müüb raekoda teistkordselt, aasta tagasi ei tulnud 1,6 miljoni kroonise alghinna peale kohale ühtegi huvilist, nüüd on paar tükki endast siiski juba märku andnud. Raekoja esimese korruse apteek on valmis lahkuma kolm kuud pärast uue omaniku märguannet, pikaajalise rendilepinguga tegutsevad majas tööhõiveamet ja ümberõppefirma.

Hetkel kuum