Kadi Heinsalu • 6. aprill 2000 kell 14:27

Ühispank käivitas Eesti esimese WAP-panga U-WAPi

Alates tänasest saavad Ühispanga kliendid kasutada osa Ühispanga teenustest U-WAPi vahendusel. Hetkel piirdub üle WAPi pakutavate teenuste valik päringutega, perspektiivis saab sel viisil teostada ka kõiki internetipangas pakutavaid pangaoperatsioone, teatas Ühispanga avalike suhete asejuhataja Andres Aarma äsja. U-WAPi kodulehekülg asub aadressil http://www.eyp.ee/cgi-bin/cgiip.exe/pea.html.

Toimivas versioonis pakutakse tema sõnul klientidele võimalust saada panga üldinfot, valuutainfot Eesti Panga hetke valuutakursside kohta ning Ühispanga hetke valuuta sularaha ja ülekande ostu-müügikursside kohta. Samuti saavad kliendid kasutada valuutakalkulaatorit, kus on võimalik hetke kursside alusel teha arvutusi valuutade konverteerimiseks.

'Mul on hea meel, et saame klientidele pakkuda innovatiivseid lahendusi pangateenuste kasutamiseks. Ühispanga IT arengustrateegia kohaselt peame olema võimelised võimaldama meie klientidele ligipääsu pangateenustele võimalikult suure hulga kanalite - nii olemasolevate kui ka tulevikus tekkivate - kaudu,' ütles Ühispanga IT valdkonna juht Tõnu Liik.

'Perspektiivis saavad Ühispanga internetipanga U-Neti kliendid vaadata oma konto ja krediitkaardi jääki, samuti viimaseid konto- ja kaarditehinguid. Kui WAPi turvalisus saavutab vajaliku taseme - meie nägemuses hiljemalt selle aasta sügisel -, lisame võimaluse ka tehinguid teostada,' lisas ta.

Hetkel ühelgi Eestis tegutseval mobiilsideoperaatoril oma töötavat WAP-serverit ei ole, mistõttu klient peab kasutama mõnda olemasolevat WAP-serverit.

Hetkel kuum