Ülo Toomsalu • 7. aprill 2000 kell 6:00

Estonian Air liisib uued lennukid

Estonian Air vahetab kahe aasta jooksul senised Fokker-tüüpi lennukid välja kolme ligi kaks korda kiirema reaktiivlennuki Canadair Regional CRJ-200 vastu, kirjutab Postimees.

Lisaks kiirusele on uued 50kohalised lennukid senistest keskkonnasõbralikumad ning ligi kahekordsest hinnavahest hoolimata on nende hooldus tunduvalt odavam, rääkis Estonian Airi pressiesindaja Raimond Made. 'Uus Canadair maksab keskmiselt 20 miljonit dollarit Fokkeri ligi 10 miljoni dollarilise hinna kõrval, kuid hooldus ja tihedam kasutusvõimalus korvab selle kindlasti,' märkis ta.

Praeguste kavade kohaselt liisitakse esimene uus lennuk järgmise aasta novembris ning selle järel müüakse maha üks Fokker. Ülejäänud kaks Fokkerit vahetatakse kahe uue lennuki vastu 2003. aasta aprillis. Kui lennundusturg plaanitud ulatuses ei kasva, jäetakse esimene Canadair liisimata ja kõik vanad lennumasinad vahetatakse välja kahe uue vastu. Uued lennukid pannakse samadele liinidele, kus praegu lendavad Fokkerid.

Hetkel kuum