Tiit Elner • 7. aprill 2000 kell 11:24

Riigiametnike autode kasutamisega võib tutvuda Internetis

1. aprillist kehtiv kord sätestab ametnike nimekirja, kel on õigus riigi kulul ringi sõita, kuid jätab ukse lahti ka teistele ametnikele. Nimelt võib kantsler anda autokompensatsiooni kasutamise õiguse ka nimekirja mitte kuuluvatele ametnikele. Samuti on auto kasutajal õigus auto liisingperioodi lõpus välja osta, kui leping liisingfirmaga seda võimaldab.

Rahandusminister Siim Kallase käskkirjaga kinnitatud ministeeriumi ametnike ametiautode kasutamise korda võib lugeda aadressil: http://www.fin.ee/seadus/maarus%202000/104_kaskkiri.htm

Rahandusministeerium on soovitanud oma korda ka teistele riigiasutustele. See põhineb mõõduka hinnaga autode liisingmaksete kompenseerimisel piiratud ametnike ringile ja sellega kaasnevalt asutuste endi autopargi likvideerimisel.

Hetkel kuum