Toomas Truuverk • 7. aprill 2000 kell 8:25

Tallinna börs liigub täna kergelt üles

Tallinna börs püsib täna tõenäoliselt rahulikus kauplemises kergelt tõusvana. Liideraktsiate hinnad saavad toetust USA ja Euroopa suuremate aktsiaturgude positiivsest meelsusest.

Ühtegi tugevaid emotsioone tekitavat uudist pärast eilset börsipäeva lõppu avaldatud pole. Vaevalt, et ka tänased uudised tarbijahindade muutusest märtsis ja Eesti Panga bilanss aktsiaturul väga suurt tähelepanu leiaks.

Seega võib eeldada, et teiste telekomiaktsiate vedamisel liigub kergelt üles ka Eesti Telekom ja tõmbab kaasa ka teised enamkaubeldavad aktsiad. Täna kell 11.00 algab Ühispanga aktsionäride koosolek ja kauplemine aktsiaga peatatakse selleks ajaks. Koosolekul kinnitatakse tõenäoliselt panga senise nõukoguesimehe tagasiastumine. Tavaliselt leiab vahetus juhtkonnas aktsiaturul päris tugevat tähelepanu. Urmi tagasiastumine on olnud aga sedavõrd kaua juba teada ja SEBi kui suurima aktsionäri esindaja saamine nõukogu etteotsa tundub igati loogilisena.

Hetkel kuum