13. aprill 2000 kell 14:19

Ööl vastu homset muutub 26 000 telefoninumbrit

Ööl vastu homset muutub Tallinnas ja Harjumaal 26 000 kuuekohalist analoognumbrit seitsmekohaliseks. Telefoninumbrite digitaalvõrku ühendamine algab Tallinnas koheselt.

Tallinnas muutuvad telefoninumbrid, mis algavad 216 xxx, 218 xxx, 552 xxx, 590 xxx, 594 xxx, 599 xxx ja 45x xxx. Harjumaal muutuvad kõik kuuekohalised analoogtelefonide numbrid, välja arvatud numbritega 79x xxx algavad telefonid. Numbrimuutus ei muuda telefoninumbreid koheselt digitaalseteks. Samuti ei muutu jaamasisene ega jaamast väljahelistamise kord.

1. aprilliks olid uued numbrid tehniliselt ette valmistatud ja kuni 15. aprillini võib valida nii vana kui ka uut numbrit. Kuna tegemist on uue numbrimuudatuste süsteemi testimise perioodiga, palub AS Eesti Telefon kliente teavitada ilmnenud probleemidest või vigadest telefonirikete telefonil 160.

Pärast numbrimuutust Tallinna klientide vanale numbrile helistades saab helistaja teategeneraatorilt eesti- ja inglisekeelse teate uue telefoninumbri kohta. Harjumaa klientidele helistades teatab teategeneraator helistajale uue valimiskorra. Vene keeles palub teategeneraator helistada kliendiinfo telefonile 165, kust saab samuti infot muutuvate numbrite kohta.

Eesti Telefoni eraklientidel jääb vana kuutasu terveks aastaks alates päevast, millal ümberlülitus digitaalvõrku tehakse. Äriklientide kuutasu muutub digitaaljaama ühendamisele järgneva kuu alguses.

Ülejäänud Tallinna ja Harjumaa analoogjaamade telefoninumbrid muudetakse selle aasta 14. mail kell 00.00.

Digitaliseerimistööd jätkuvad Tallinnas aasta lõpuni.

Hetkel kuum