Ülo Toomsalu • 13. aprill 2000 kell 6:15

Pavlik Morozov ähvardab jätta Tallinna soojuseta

Tallinna Soojuses ringlevas anonüümkirjas ähvardab Pavlik Morozov jätta linna soojata, kui ettevõtte juhtkonnast ei hoita eemal pätte ja poliitikuid, kirjutab Sõnumileht.

Tallinna tööliskollektiivi nimel esinenud kirja autor kahtlustab, et linnapea Jüri Mõisa ja ettevõtte juhi Elmar Sepa muudatuste poliitika toob Tallinna Soojuse juhtkonda pätid ja poliitikud. Ta nõuab nende kõrvaldamist ja ettevõtte juhtide valimist avaliku konkursi teel. Nõudmiste mittetäitmisel ähvardab Pavlik Morozov streigiga, lubades jätta soojast ilma Lasnamäe või kesklinna.

Arvatavasti on tegemist ettevõtte praeguse või endise kibestunud töötajaga, oletas Tallinna Soojuse pressiesindaja Diana Kukk. 'Juurdlus käib ja otsime kirja autorit,' kinnitas Kukk. Alates eilsest tugevdati katlamajade valvet.

Anonüümne autor viitas ka Tallinna Soojuses sisekontrolli osakonna juhatajana töötavale Gennadi Everile, keda ajakirjandus on viimasel ajal seostanud Eesti allilmaga.

Hetkel kuum