13. aprill 2000 kell 11:00

Siim Kallas: Eesti võiks õppida Soomelt riigivara haldamist

Eesti valitsus on huvitatud riigi käsutuses olevate tuhandete kinnisvaraobjektide ning muu riigivara otstarbekast haldamisest ja plaanib teha selles vallas Soomega koostööd, teatas Soomes visiidil viibiv rahandusminister Siim Kallas.

Idee tasandil on kaalumisel ka kõiki kinnisvaraobjekte haldava ühise asutuse loomine, mille eesmärgiks on riigile kuuluva vara vähendamine.

Siim Kallas leppis Soome rahandusminister Sauli Niinistöga kokku edasises koostöös ja kogemuste vahetamises Soome rahandusministeeriumiga.

Kallas ja Niinistö rääkisid ka riigiteenistujate palgatingimustest ning sellest, kuidas riigid proovivad kohaneda kiirete muutustega tööturul. Kallase sõnul on Soome probleemid selles osas sarnased Eesti omadega. 'Ühest küljest tuleb olla senisest paindlikum, teisest küljest siiski jäigem kui erasektoris, mis tähendab seda, et kergeid lahendusi olla ei saa,' ütles Kallas.

Hetkel kuum