14. aprill 2000 kell 13:26

Schenker-BTL avab Mõigus uue logistikakeskuse

AS Schenker-BTL avab täna Tallinna lennujaama lähedal Mõigus Baltikumi moodsaima logistikakeskuse, teatab ettevõtte tegevdirektor Meelis Arumeel. Avatavas hoones on 4000 ruutmetrit lao- ja 1000 ruutmeetri büroopinda. Ehitisse investeeriti kokku 36 miljonit krooni.

Eesti suurim, 12% turuosa omav logistikakontsern Schenker-BTL investeeris logistikakompleksi kiiresti kasvavate kaubamahtude käsitlemise ratsionaliseerimiseks. Firma põhitegevuse koondumisega ühte hoonesse tõuseb efektiivsus, paraneb töökeskkond ning vähenevad ekspluatatsiooni- ja kommunikatsioonikulud. Logistikakeskuse infotehnoloogiline sisseseade on osa logistikateenuse tippkvaliteeti võimaldavast Schenker-BTLi üleeuroopalisest infovõrgust. Investeeringud Tallinna logistikakeskusse võimaldavad Schenker-BTLŽil pakkuda klientidele täiendavat lisaväärtust tekitavaid logistikateenuseid.

Tallinna logistikakeskuse avamine tähistab ühtlasi Schenker-BTLi Baltikumi logistikavõrgustiku valmimist. Logistikakontsern on viimastel aastatel Balti riikide teenindusvõrku kiires tempos arendanud. Lisaks Tallinna logistikakeskusele võeti Tartus äsja kasutusele 1400 ruutmeetrit lao- ja terminalipinda. Aasta algul avati Leedus 4000 ruutmeetrit terminali- ja laopinda ning uus büroo, Lätis kasvas möödunud aastal laopind 6200 ruutmeetrini. Kokku on Schenker kontsern viimase kahe aasta jooksul Balti riikidesse investeeritud ligi 64 miljonit krooni.

Logistikakeskuse avamisel osalevad Euroopa suurima maanteetranspordi võrgustiku omanikfirma Schenker AG tegevjuht hr. H. Larsson, Schenker-BTL East peadirektor hr. Henry Fagerström, Eesti Vabariigi Teede- ja sideminister hr. Toivo Jürgenson, Schenker-BTL Baltikumi direktor hr. Kari Peltonen, AS Schenker-BTL tegevdirektor hr. Meelis Arumeel ja Schenker AG pressiesindaja dr. Hans von Dewall.

Schenker-BTLi Eesti, Läti ja Leedu organisatsioonides töötab kokku 270 inimest. Balti riikides on kontsernil kokku 9 esindust, igas riigis 3. Schenker-BTLi Baltikumi ettevõtted on spetsialiseerunud Euroopa maanteetranspordile ning sellega seotud logistikateenustele, samuti lennu- ja meretranspordi korraldamisele. Schenker-BTL on integreeritud logistiliste teenuste turuliider Balti regioonis.

Schenker on maailma üks juhtivaid logistika- ja ekspedeerimisteenuste osutajaid, kellel on üle kogu maailma 1000 esindust ning need annavad tööd 28 000 inimesele. Schenkeri aastakäive on 5,2 miljardit eurot.

Hetkel kuum