Ülo Toomsalu • 19. aprill 2000 kell 6:21

Kaabliliit ootab ministeeriumilt kaabellevi seaduse muutmise algatamist

Eesti Kaabellevi Liidu Tallinnas tegutsevad liikmesoperaatorid ootavad teede- ja sideministeeriumilt algatust kaabellevi seaduse muutmiseks, sest kehtiv seadus ei suuda liidu hinnangul Tallinnas käimasolevat kaabeltelekonflikti lahendada, kirjutab Postimees.

Eesti Kaabellevi Liidu (EKLL) juhatuse esimehe Peeter Kerni väitel on praegu kõik kaardid teede- ja sideministeeriumi käes, et kehtiva kaabellevi seaduse muutmise algatamisega lahendada keeruline olukord, mis sisuliselt tähendab paljude kaabellevioperaatorite tegevuse lõpetamist.

'Praegu tundub, et ka linn (Tallinna linnavõimud - toim) on selle küsimuse enesele teadvustanud ning lubanud toetada kaabelfirmade initsiatiivi kaabellevi seaduse muutmiseks,» ütles Kern Postimehele.

Praegu kehtiv kaabellevi seadus, mis eelmisel kuul sundis EKLLi kuuluvaid kaabelteleoperaatoreid mõttele tuhanded teleriomanikud üle Eesti üheks päevaks pildita jätta, pärsib liidu liikmete hinnangul kaabelleviturul konkurentsi ning soodustab vaid monopoli teket. Kerni hinnangul tulekski seadust muuta selles osas, mis praegu annab mõnele operaatorile mingis konkreetses piirkonnas sisuliselt monopoolse õiguse tegutsemiseks.

Hetkel kuum