Ülo Toomsalu • 19. aprill 2000 kell 5:56

Tartusse kolimine ajab haridusministeeriumi ametnikud ärevusse

Kolmveerand haridusministeeriumi ametnikest ei poolda ministeeriumi Tallinnast Tartusse kolimist, sest see lööks segamini paljude töötajate elukorralduse, kirjutab Eesti Päevaleht.

'On siililegi selge, et sama suurt kampa Tartusse kaasa ei lähe, sest paljud ei ole nõus eluaset ja perekonda ametikohale ohvriks tooma,' lausus haridusministeeriumi üldharidusosakonna korraldustalituse juhataja Ants Eglon (60).

'Olen küll Tartus sündinud ja seal mõnda aega elanud, kuid oma edasist elu selle kohaga ei seoks,' ütles Eglon. 'Abikaasa on Järveotsa gümnaasiumi direktor ning vaevalt ta elu- ja töökohta oleks nõus vahetama.'

1974. aastast Tõnismäel haridusministeeriumi majas töötanud Egloni arvamust jagab enamik umbes 140 haridusministeeriumi ametnikust, selgus osa ministeeriumi töötajate seas korraldatud mitteametliku küsitluse tulemusel. Küsitluse kohaselt on Tartusse kolima nõus vaid iga neljas ametnik.

Haridusministri nõunik-abi Kalmar Kursi sõnul tähendab kolimisega mittenõustumine, et ministeeriumil tuleb hakata Tartust otsima uut tööjõudu. 'Oleme sellega projektis arvestanud, et vähemalt kaks kolmandikku töötajatest tuleb leida Tartust,' lausus Kurs.

'Jutud võimalikust Tartusse kolimisest on muutnud inimesed ärevamaks ning närvilisemaks, sest tulevikus puudub kindlus,' ütles Eglon.

Eile arutas haridusministeeriumi Tartusse viimist valitsus, kuid ei otsustanud, kas ja millal seda teha. Haridusminister Tõnis Lukase idee järgi peaks ministeerium Tartus uksed avama tuleva aasta 1. juulil.

Hetkel kuum