Toomas Truuverk • 20. aprill 2000 kell 8:19

Aktsiate hinnad Tallinnas täna oluliselt ei muutu

Tänan on suurel osal maailma aktsiaturgudest viimane kauplemispäev enne pikka kolmele kuni neljale päevale venivat nädalavahetust. Ka Tallinnas on homme börs suletud.

Pikk nädalavahetus toob endaga tavaliselt kaasa veidi närvilisema õhkkonna viimasel kauplemispäeval, sest vahele jääb kolm, osades riikides koguni neli päeva, mil turule võib lisanduda küll olulist informatsiooni, kuid aktsiatega kaubelda ei saa. Järgmise sessiooni alguses võivad hinnad avaneda aga juba hoopis uuel tasemel.

Seetõttu on tavaline, et hinnalanguse kartuses tahavad vähem riskialtid investorid enne pikemat kauplemispausi oma positsioonid sulgeda. Praeguse aktsiaturgude ülima närvilisuse ja suure volatiilsuse juures võib taoline surve osutuda tavapärasest isegi suuremaks.

Euroopa börsid ongi tänast päeva alustanud ebalevalt liikudes 0% ümber. Eeskuju andsid selles suunas läinud ööl ka USA börsid ? ?uue majanduse? turg Nasdaq -2,3% ja tööstuskeskmine Dow -0,86%.

Tallinna börsil peab börs täna valima liikumissuuna mitme erisuunalise jõu vahel, millest maailmaturgude mõju ja pika nädalavahetuse lähenemine surub aktsiate hindasid, eeskätt Telekomi alla ja pankade tugevad majandusaruanded jälle peaksid hindadele soodsalt mõjuma.

Hetkel kuum