Ülo Toomsalu • 25. aprill 2000 kell 6:05

Haiglavoodid säilivad

Rootsi ekspertide hinnangul on 10 500 haiglavoodikohta Eestile paras arv, leides samas, et suurem osa raviasutustest peab muutuma hooldushaiglateks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Sven Kruubi sõnul oli Rootsi ekspertide äsja valminud Eesti haiglavõrgu uuringu positiivne sõnum see, et haiglakohtade arv on Eestile paras.

Raviasutuste reform, mis on kavandatud viieteistkümnele aastale, vähendab aktiivset ehk kõrgemal tasemel ravi andvate haiglate arvu kolmeteistkümneni. Ülejäänud 65 haiglast muutub enamik pikaravi- ehk hooldushaiglateks.

Asekantsler Kruubi sõnul valmistab haigekassa ette süsteemi, mille järgi haigekassa hakkaks maksma kinni kindlustatud haige sõitu kaugemale eriarsti juurde. 'See süsteem võiks käivituda paari aasta pärast,' ütles Kruup.

Hetkel kuum