25. aprill 2000 kell 18:53

Jüri Mõis: Vensel võis mõista, et tegemist pole sooja kohaga

'Esmalt vaadates tundub, et on mõnus ja rahulik amet, aga juba mõned vastse keskpanga presidendi laused tekitasid sellise lainetuse, et võibolla tõesti otsustas ta anda tagasikäigu,' kommenteeris Vello Venseli Eesti Panga presidendi kohast loobumist Hansapanga asutaja, Isamaaliitu kuuluv Tallinna linnapea Jüri Mõis.

Mõningaid vastse Eesti Panga presidendi antud kommentaare lugesin mina kui pangandusest tulnud inimene imestusega. Näiteks vastates küsimusele, et kas ta omab aktsiaid, ütles Vensel, et omab mõningaid pankade aktsiaid ja et see on talle nagu pensionikindlustus. Aktsiad on aga kõige riskantsem rahapaigutuse vahend, mis ei sobi vanaduspõlve kindlustamiseks, rääkis Mõis.

Mõis lisas, et alati ei tasu eeldada, et inimene ei räägi õigust. Mina arvan küll, et lahkumine võis olla tervisest tingitud, lisas ta.

Hetkel kuum