Ülo Toomsalu • 25. aprill 2000 kell 6:09

Tallinnas pankrotistus esimene kinnisvarahooldusfirma

Tallinnas läks möödunud nädalal pankrotti esimene kinnisvarahooldusfirma, Kopli Hoone Hoolduse OÜ, kes oli sooja vee, elektri ning maksudena võlgu ligi kümme miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kopli Hoone Hoolduse juhataja Uno Õismaa sõnul on suurem osa võlgadest tingitud elanike üürivõlgadest. 'Ainuüksi Maleva 2B maja on meile võlgu ligi 250 000 krooni,' märkis Õismaa. Selle maja 50. korteri viielapseline pere on osaühingule võlgu koguni 40 000 krooni.

'Osad meile võlgu olevad pered on kolinud Venemaale ning ühes korteris, kus oli üürivõlg 33 000 krooni, on peremees ammu surnud,' tõi Õismaa veelgi näiteid. Tema hinnangul pole päris õige, et hooldusfirmad peavad kandma nii suurt riski. Põhja-Tallinna linnaosa elamute ja rendipindade osakonna juhataja Mart Peeter Ersi sõnul peavad elanikud üüri maksma kviitungite järgi. 'Kui kviitungil on nõue, et tuleb maksta Kopli Hoone Hooldusele, siis maksavad elanikud ikka sinna, kui tulevad uued kviitungid uue firma nimega, alles siis hakkavad nad uude kohta maksma,' selgitas Ers.

Hetkel kuum