ÄP fototoimetus • 26. aprill 2000 kell 22:00

Millal ilmub teie uus telefonikataloog?

Telemedia Tallinna ja Harjumaa telefonikataloog ilmub juuni esimestel nädalatel ning sisaldab mõlemaid numbreid, uusi ja vanu. Kirjutasime juurde märkuse, et tegemist on võimalike uute numbritega, sest mõned telefoninumbrid muutuvad alles sügisel.

Firmade kuulutustes kasutame neid numbreid, mida ettevõtted on meile ise edastanud. Kui avastasime vana numbri, siis võtsime firmaga ühendust ja teatasime, et võiksime avaldada nende uue, muudetud telefoninumbri. Kõikide firmadega me kahjuks ühendust ei saanud.

See oli õnnelik juhus, et Eesti Telefon teatas märtsis meile oma numbrimuudatused, meie kataloogid ei olnud veel ladumisse läinud ja jõudsime parandused sisse viia.

Nagu Tallinna kataloog ilmuvad ka teised maakondlikud kataloogid juuni alguses uute numbritega.

Tänavune Ekspress Hotline Infoatlas 2000/2001 ilmub meil augustis ja kindlasti juba uute, digitaliseerimise tõttu muutunud Tallinna ja Harjumaa telefoninumbritega.

Siiamaani andsime Infoatlase kataloogi välja kaks korda aastas, lisaks augustile ka veebruarikuus, kuid sellest aastast piirdume ühe korraga. Firmade ja eraisikute telefoninumbrid ei muutu enam nii tihti kui varem, seega puudub ka vajadus kaks korda aastas ilmuva telefonikataloogi järele.

Eesti Telefon informeeris meid plaanitavast suurest numbrimuudatusest tänavu märtsi lõpus ja samal ajal saime teada uued, muudetud telefoninumbrid.

Oma kataloogide ilmumisaegadesse muudatuste tõttu korrektiive teha polnud meil vajadust, sest anname uusi telefonikatalooge välja kord aastas.

Järgmine Tallinna ja Harjumaa telefoniraamat Info+ (varasem Tallinn+) ilmub 4. mail. Firmade telefoninumbrid on antud kujul vana number pluss uus number sulgudes. Samuti sisaldab telefoniraamat Tallinna ja Harjumaa salastamata kodutelefonide numbreid, kuid ainult vanu numbreid.

Otsustasime vana numbri avaldamise kasuks sel põhjusel, et Eesti Telefon ei suuda garanteerida uute numbrite sajaprotsendilist õigsust ja inimesed võivad oma numbreid vahetada, kui soovivad. Samuti ütleb teategeneraator vanale numbrile helistades ise uue numbri.

Eesti Telefoni numbrimuudatustest lugesin Äripäevast. Pärast lehes ilmunud artiklit tegime ise kõik uute numbrite saamiseks. Juhul, kui me poleks ise hakanud ET-lt uusi numbreid küsima, poleks me neid ilmselt ka saanud.

Eesti Telefon ise telefonikatalooge välja ei anna.

Tallinna ja Harjumaa kõrval muutub sel aastal ligi tuhat numbrit Tartus. Need, kes sügisel uue kataloogi välja annavad (näiteks Telemedia maakondlikud kataloogid) saavad juba ajakohastatud andmebaasi uute eraklientide avalike telefoninumbritega.

Kataloogide väljaandjad ostavad vahetult enne kataloogi ilmumist Eesti Telefonilt eraklientide avalike telefoninumbrite andmebaasi. Iga kataloog ilmub tavaliselt kord aastas. Kuna äriklientidel on kataloogi väljaandjaga eraldi leping andmete avaldamiseks, ei anna Eesti Telefon kataloogidesse äriklientide telefoninumbreid. Vaid Tallinna puhul tegime erandi ja andsime kogu muutuvate numbrite andmebaasi uue ja vana numbriga, kuivõrd tegu oli massiliste muudatustega lühikese aja jooksul.

Autor: ÄP

Hetkel kuum