Allan Soon • 27. aprill 2000 kell 11:00

Eesti Loto kasum suurenes 5 korda

Eesti Loto on tänavu I kvartalis teeninud üle 0,7 miljoni krooni kasumit, mis on 5 korda rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Sajaprotsendiliselt riigile kuuluva AS Eesti Loto esimese kvartali käive oli 30 miljonit krooni, mis on 10% võrra suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, ning kasum üle 0,7 miljoni krooni, mis ületab eelmise aasta sama perioodi 0,15 miljoni krooni suurust kasumi rohkem, kui viiekordselt, teatas Eesti Loto peadirektor Sven Kolga.

Heategevaks otstarbeks kasutatavat hasartmängumaksu maksis Eesti Loto esimese kvartalis 6 miljonit krooni. 'Eesti Loto tulemusi võib pidada headeks eriti selles valguses, et mitmed meie uued tooted, nagu kiirloterii Bongo ja Põhjamaade ühisloterii Viking Lotto, tulid turule alles märtsis ning seetõttu mõjutasid esimese kvartali tulemusi vaid vähesel määral,' kommenteeris Kolga.

Eelmisel aastal oli Eesti Loto käive auditeerimata andmetel 102 miljonit krooni, millest enam kui kolmveerandi ehk 77,5 miljonit krooni moodustas arvloteriide müügikäive. Võitudeks maksis Eesti Loto välja 51 miljonit krooni ning heategevaks otstarbeks kasutatavat hasartmängumaksu tasuti eelmisel aastal riigile 12,5 mil-jonit krooni.

Hetkel kuum