Allan Soon • 27. aprill 2000 kell 7:18

Maamõõtja petab kliente

Ühe Harjumaal tegutseva maamõõdufirma töötaja on mitmetelt klientidelt suuri summasid välja petnud, kirjutab värske Maaleht.

Maamõõdubüroo OÜ Eramaake maamõõtja Roland Harjaks on klientidelt tegemata töö eest kasseerinud kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatuvaid summasid. Firma klient Maarika Sepp tellis Eramaakeselt maamõõdutööd juba 1998. aastal. Ta palus firmal vormistada ka vastav leping, mis lubati küll töö käigus ära teha, aga lepingut ikkagi ei allkirjastatud. Pärast esialgseid mõõtmisi maksis Sepp maamõõtja Harjaksile peo peale tema tungival nõudmisel 12 800 krooni sularahas, mille vastu sai ta ka kviitungid. Samas aga jäi töö pooleli, sest töö tulemusena valmima pidanud maakaarte klient ei saanud.

Kui Maarika Sepp pärast tulutut ootamist Eramaakesesse pöördus, ei tahtnud firma juht Hanno Remmel temaga tegelda, viidates lepingu puudumisele. 1999. aasta lõpus õnnestus küll Sepa ja Eramaakese vahel sõlmida leping, kuid maamõõtmine on senini tegemata.

Tänase päeva seisuga on Harjaks Eramaakesest lahti lastud, kuid ta tegutseb mitmes Harjumaa vallas edasi. Kuidas lugu lõpeb, seda ei oska Maarika Sepp ennustada. Üle jääb ainult kohtutee.

Hetkel kuum