Inno Tähismaa • 28. aprill 2000 kell 12:29

Võru Juust kavandab suurt müüki ELi

Renoveerimistööd lõpetanud AS Võru Juust loodab juulikuuks saada tehasele eurosertfikaadi, et alustada juustu eksportimist Euroopa Liidu maadesse, ütles ettevõtte direktor Heiki Pensa ajalehele Võrumaa Teataja.

Pensa loodab, et veterinaaria- ja toiduamet langetab juustufirmale soodsa otsuse veel esimesel poolaastal, et juulist saaks alustada juustu eksporti Euroopa Liitu.

Juulikuust suureneb Eestist ELi sisseveetava juustu kvoot ning Eesti toodangult ei nõuta enam tollimaksu.

Pensa hinnangul ei tohiks Eesti 1800-tonnise juustukvoodi jagamisel Võru Juustul ja E-Piimal tüli tekkida. Tema arvates peaks müügikvoodist 1000 tonni katma Võru Juustu toodang. Kokku kavandab Võru juust aastas eksportida 2000 tonni juustu, millest pool müüdaks ELis ja teine pool SRÜs.

Võru Juustu möödunud aasta käive oli 150,4 mln krooni, ettevõttes töötab 230 inimest.

Hetkel kuum