Kaja Koovit • 2. mai 2000 kell 14:44

Telekomi oodatust väiksem dividendimakse võib aktsia hinda alandada

Eesti Telekomi makstav dividend 4 krooni aktsia kohta on analüütikute oodatust väiksem. Ettevõtte poolsete selgituste puudumine võib lähitulevikus aktsiahinda alandada.

'Oleks oodanud viis krooni aktsia kohta, sest omakapitali on ettevõttel endiselt liiga palju,' lausus investeerimispanga Suprema peaanalüütik Veikko Maripuu.Telekom ei ole seni selgitanud, mida kavatsetakse ette võtta jaotamata jäetava 715 miljoni krooniga.

Investorite seisukohalt on oluline, mis selle rahaga tehakse. On võimalik, et investorid, kes ootasid suuremat dividendimakset ja näevad, et ettevõte ei selgita, mida jaotamata rahaga tehakse, otsustavad aktsiast loobuda, rääkis investeerimispanga Trigon Capital peaanalüütik Toomas Reisenbuk. 'See võib lühiajalises perspektiivis Telekomi aktsia hinda alandada,' lausus Reisenbuk.'Jääb loota, et põhjus ei ole mitte tahtmatuses tulumaksu maksta, vaid on tõepoolest leitud atraktiivsed investeerimisprojektid, 'lisas ta.

Telekom teatas eile börsile, et ettevõtte nõukogu on kiitnud heaks juhatuse ettepaneku maksta dividendideks 550 miljonit krooni ehk neli krooni aktsia kohta. Analüütikute sõnul mõjutab Eesti Telekomi aktsia hinda dividendimaksest enam telekommunikatsioonisektori ettevõtete aktsiate hinna liikumine maailmas, mis omakorda sõltub põhiliselt Nasadqist.

Hetkel kuum