Toomas Truuverk • 3. mai 2000 kell 8:12

Tallinna börsil on kauplemispuhang vaibunud

Eilne päev Tallinna börsil näitas, et reedene kauplemispuhang oli erandlik ja eile suubus kõik vanasse rütmi tagasi, ehk siis investorite huvi vaibus ja väikese aktiivsuse juures tulid hinnad alla.

Ebastabiilsena püsivad endiselt ka maailma aktsiaturgude suunda määravad Ühendriikide aktsiaturud. Läinud ööl langes ?uue majanduse? indeks Nasdaq 4,4% ja traditsioonilist majandust esindav Dow 0,75%. Juba avanenud Euroopa börsid liiguvad samuti mõne protsendises miinuses.

Telekomi aktsia maksis kell 10:00 Londonis 132,7 kr, olles saanud tuge öisest USA dollari kursi järjekordsest tugevnemisest. Tallinnas sulgus Telekomi aktsia eile 131 kroonil.

Tõenäoliselt jääb kauplemine Tallinnas taas loiuks ja maailma aktsiaturgudel valitsev üldine veidi negatiivne meeleolu surub hindasid alla ka meil. Aktsiate ostu- ja müügihindade vahe rebeneb järjest laiemaks, mistõttu võib indeksi liikumine muutuda järjest hüplikumaks. Hästi iseloomustas seda eilne õhtu, kus Telekomi aktsia spread venis 3,5 kroonile ja mõjutas seeläbi oluliselt ÄP indeksi kulgemist.

Hetkel kuum