Kristel Raesaar • 8. mai 2000 kell 11:59

Eesti Panga bilansimaht kasvas kuuga kuus protsenti

Eesti Panga bilansimaht kasvas aprillis 866 miljoni krooni ehk kuue protsendi võrra, moodustades kuu lopus 14,775 miljardit krooni.

Eesti Panga kulla ja välisvaluutareserv moodustas aprilli lopuks 12,5 miljardit krooni, olles kuu jooksul kasvanud 559 miljoni krooni vorra ehk ligi 5 protsenti, teatas keskpank.

Kohustustevaba reserv kasvas aprillis 90,4 miljoni krooni ehk viie protsendi võrra 1,9 miljardi kroonini. Eesti Pank vahetas aprillis Eesti kroonideks 2,1 miljardi krooni väärtuses välisvaluutat ja välisvaluutaks 1,7 miljardit Eesti krooni.

Baasrahanoudlus kasvas aprillis 459 miljoni krooni vorra ehk 4,5 protsenti. Kasvu põhjustas keskpanga teatel ringluses oleva sularaha hulga 211 miljardi krooni suurune kasv ning kommertspankade reservinoudluse kasv 248 miljardi krooni vorra.

Aprillis vahendas Eesti Pank Rahvusvahelisele Valuutafondile Eesti majanduse ümberkorralduse laenu (STF) järjekordse tagasimakse 22 miljoni krooni ulatuses. Selle laenukohustuse jääk on aprilli lopu seisuga 374,8 miljonit krooni.

Eesti Panga kapitali, reservide ja kasumi kogusumma kahanes aprillis 23,4 miljoni krooni vorra, ulatudes 2,3 miljardi kroonini.

Hetkel kuum