Toomas Truuverk • 9. mai 2000 kell 8:33

Börs püsib tõenäoliselt ka täna loid

Kauplemine Tallinna börsil jätkub täna tõenäoliselt taas rahulikus tempos ja ilma oluliste hinnakõikumisteta. Ka maailma börsid ei näita erilist entusiasmi (USAs tehnoloogiabörs Nasdaq kukkus 3,86%), mis kindlasti pidurdab välisinvestorite indu Eestisse investeerimisel.

Huviga tasub jälgida, mis saab eile ja täna oma finantsaruanded avaldanud ettevõtete aktsiatega ? Reval HG, Merko Ehitus, Tallinna Külmhoone, Farmaatsiatehas.

Kui eilsed tulemused olid väljaarvatud külmhoone puhul päris head, siis ka tänahommikused Farmaatsiatehase aruanded annavad põhjust rahuloluks. Möödunud aasta neljandas kvartali järsult suurenenud käive on tänavu I kvartalis püsinud ja ületab möödunud aasta I kvartali tulemust 60%ga. Ka kvartali 3,1 mln kroonine kasum annab lootust, et vahepeal väga suurte raskustega maadelnud Farmaatsiatehas hakkab lõpuks jalule tõusma. Investorid, kes aktsiaid hoolimata vahepealsest mõõnaperioodist kangekaelselt hoidsid, või kes on neid viimasel ajal ostnud võib praegune asjade käik tuua korraliku kasumi.

Hetkel kuum