Inno Tähismaa • 11. mai 2000 kell 6:47

Balti Kindlustusmaakleri OÜ ei nõua suuremat preemiat (kommentaar eilsele artiklile, kus kindlustusmaaklerid süüdistavad Hansapanga Gruppi klientide petmises)

Hansa Capitali gruppi kuuluv Balti Kindlustusmaakleri OÜ on kindlustusmaakler, kes osutab klassikalist maaklerteenust, vahendades enamiku Eesti Vabariigis tegutsevate kindlustusseltside tooteid, teatab Balti Kindlustusmaakleri OÜ juhataja Kaido Tõnisson.

Oma tegevuses juhindub Balti Kindlustusmaakleri OÜ otseselt kindlustusvõtjate huvidest. Maakler on nõuandvaks pooleks, kes küsib kindlustusseltsidelt kliendi huvides kindlustuspakkumisi. Lõpliku otsuse kindlustusseltsi valikul langetab klient.

Balti Kindlustusmaakleri OÜ vahendusel sõlmitud kindlustusleping ei tähenda kindlustusvõtjale kõrgemat kindlustuspreemiat. Maakleri vahendusel erinevatelt kindlustusseltsidelt küsitud kindlustuspakkumised annavad kliendile võimaluse pakutavaid kindlustuspreemiaid võrrelda ning valida optimaalseim ning odavaim kindlustusvariant.

Vastavalt rahvusvahelisele kindlustustavale ning Eesti Vabariigis väljatöötamisel olevale Kindlustustegevuse seaduse eelnõule maksab komisjonitasu kindlustusmaaklerile kindlustusselts ning kindlustusvõtja poolt makstava kindlustuspreemia suurus selle tõttu ei muutu. Nimetatud põhimõtted on Balti Kindlustusmaakleri OÜ sätestanud ka oma täna kehtivates koostöölepingutes kindlustusseltsidega.

Kindlustusinspektsioon toetab Balti Kindlustusmaakleri OÜ tegevusse positiivselt, sest esindatud on suure grupi kindlustusvõtjate - AS-i Hansa Liising Eesti liisingklientide huvid.

Hansa Liising Eesti poolt sõlmitud vabatahtlikes sõidukikindlustuslepingutes on Balti Kindlustusmaakleri OÜ vara omaniku kui kindlustusvõtja esindajaks, nõustades samas ka Hansa Liising Eesti liisingkliente.

Jaanuarist 2000 rakendunud uue kaskokindlustusprojekti kohaselt on Hansa Liising Eesti esimese liisingfirmana Eestis otsustanud kindlustada ise oma vara suurimates edasikindlustuskontsernides Gerling Globale Re ja Swiss Re Seesam Rahvusvahelise Kindlustuse ASi vahendusel. Projekt hõlmab ainult sõidukikindlustust ning kindlustusleping sõlmitakse vaid liisingkliendi soovil. Samas annab AS Hansa Liising Eesti liisingkliendile võimaluse sõlmida kindlustusleping mistahes kindlustusseltsis.

Hetkel kuum