Ülo Toomsalu • 11. mai 2000 kell 6:06

Virkus andis aru partei juhatusele

Tallinna abilinnapea Ivar Virkus andis eile Mõõdukate erakorralisel juhatuse istungil aru oma välispoliitiliste avalduste kohta peatada Eesti liikumine läände ja luua eksklusiivkoridor Venemaa suunas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riigikogu mõõdukate fraktsiooni esimehe Marju Lauristini sõnul on erakonna põhimõtteline seisukoht see, et Eesti tee on läände. 'Ka Virkusel endal pole selles mingit kahtlust. Meie lühijutuajamine oli kinnituseks, et internetiväravas Delfi väljaöeldu oli Virkuse uittekst,' kinnitas Lauristin. Tema hinnangul ei saanud Virkus ilmselt aru, et Delfi on sisuliselt massimeedia.

Virkus kinnitas eile, et Delfis öeldu polnud tema põhimõtteline seisukoht. 'Saan väga hästi aru, mis suunas Eesti peab liikuma ja liigubki,' kinnitas Virkus. Ta möönis, et alahindas oma positsiooni abilinnapeana, kommunikatsioonivahendit ja välispoliitika kui teema olulisust. 'On kahetsusväärne, et mu sõnad on sellise vastukaja leidnud,' nentis Virkus.

Kuna Mõõdukad on erakonna peasekretäri Tõnu Kõivu sõnul demokraatlik sõnavabadust hindav erakond, ei tõstatata küsimust, kas Virkus või keegi teine võib ühel või teisel teemal sõna võtta. 'Küsimus on selles, kuidas üht või teist sõnavõtmist erakonna esindajana ette valmistatakse ja kuidas seda esitatakse,' märkis Kõiv.

Virkuse tagasikutsumist abilinnapea kohalt pole Mõõdukatel plaanis. Virkuse avaldusi prostitutsiooni teema kohta Mõõdukate juhatus ei arutanud, sest see teema pole seotud Mõõdukate programmiliste seisukohtadega.

Hetkel kuum