Ülo Toomsalu • 12. mai 2000 kell 5:59

Valitsus loobus pressi käibemaksustamisest

Rahandusministeerium loobus kavast kehtestada ajalehtede ja ajakirjade tellimisel käibemaks, mis oleks ajakirjandusväljaannete hinda tunduvalt tõstnud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rahandusminister Siim Kallas tunnistas eile, et ajalehtede esindajad on ajakirjanduse võimalikule maksustamisele valuliselt reageerinud. 'Olen nendega kohtunud ja nad on esitanud veenvaid argumente - käibemaksu kehtestamine lööks eelkõige tõsisemaid ajalehti ja maakonnalehti,' ütles Kallas.

Ministri sõnul tekitab ajakirjanduse käibemaksu kehtestamata jätmine küll teatavaid maksupoliitilisi probleeme Euroopa Liiduga, kuid rahanduslikult on see marginaalne küsimus.

Ettetellitavate ajakirjandusväljaannete, matusetarvete ning teatri- ja kontserdipiletite puhul kehtib praegu nullprotsendiline käibemaksumäär. Viimaste maksuvabastuse tahab valitsus asendada viieprotsendilise maksumääraga.

Hetkel kuum