Toomas Truuverk • 15. mai 2000 kell 10:15

Majandusminister Mihkel Pärnoja kohtub Läti ametivennaga

Täna, 15. mail toimub minister Mihkel Pärnoja ühepäevane visiit Lätti. Visiidi raames kohtub Mihkel Pärnaoja Läti uue valitsuskabineti liikme ja majandusminister Aigars Kalvitis"iga, teatas majandusministeeriumi avalike suhete talitus.

Kahe majandusministri kohtumisel tulevad kõne alla Eesti ja Läti vahelised majandussuhted ning nende edasised arenguvõimalused. Pärnoja sõnul on Läti parlamendi otsus kaotada sealiha kaitsetollid kahe riigi vahelistes majandussuhetes väga positiivse tähendusega sündmus ning loodab, et edasised koostöösuhted tihenevad veelgi.

Üheks käsitletavaks teemaks Eesti ja Läti majandusministrite kohtumisel on kahe riigi edasine koostöö energeetika valdkonnas, sealhulgas olukord ühtse Balti Elektrituru loomisel ning võimalik koostöö Balti elektrituru avanemisel Euroopa Liiduga ühinemisel. Pärnoja sõnul on Balti vabaturu poole liikudes oluline, et kõigis Balti riikides rakendataks ühtseid vabaturu põhimõtted ühtse ajagraafiku kohaselt.

Hetkel kuum