Ülo Toomsalu • 16. mai 2000 kell 6:02

Ministrid küsivad endale suvest topelt palgatõusu

Võimuliit tahab riigikogus kiiresti läbi suruda seaduse, mis kergitab 1. juulist peaministri palga 38 400 ning ministrite oma 32 600 kroonini, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rahanduskomisjonis eile heaks kiidetud eelnõu võrdsustab peaminister Mart Laari palga president Lennart Meri omaga, mõlemad hakkaksid saama kahekordset riigikogu liikme palka.

Koos ametipalgalt arvestatava maksuvaba 20protsendilise esindustasuga võib Laari puhas sissetulek juba suvel tõusta üle 36 000 krooni. Ministrid saaksid puhtalt kätte umbes 30 600 krooni. Riigijuhtide palgalisa tähendab tänavusele riigieelarvele 2,5 miljoni krooni suurust lisakulu.

Parlamendi opositsioon lubas palgatõusu kinnitamise koalitsioonile võimalikult raskeks teha. Esimesed suured vaidlused peeti juba eile rahanduskomisjonis, kus eelnõu poolt oli seitse ja vastu hääletas viis liiget.

Hetkel kuum