Inno Tähismaa • 19. mai 2000 kell 12:57

Setomaa valdade liit: valitsus viivitab tasuta Vene viisade väljastamisega

Setomaa valdade liidu juht Inara Luigas kinnitas Põlvamaa ajalehele Koit, et valitsus pole andnud vastust, millal hakatakse väljastama tasuta vene viisasid Kagu-Eesti elanikele.

'Öeldi, et asi hakkab ilmselt venima ja enne augustit viisadele üle ei minda,' vahendas Luigas valitsusametnike sõnu. Setomaa valdade liidu veendumuse kohaselt peaks praegune lihtsustatud piiriületuskord säilima seni, kui viisa on saanud viimane taotleja.

Luigase väitel valitseb selles küsimuses praegu suur koordineerimatus. Täpsemaid selgitusi pole andnud välisministeerium, tulemata on siseministeeriumi korraldus omavalitsusetele hakata koostama viisataotlejate nimekirju. Kokku on leppimata seegi, kes täidab viisataotluse vormi. 'Riigi asju selliselt ei aeta,' leidis Luigas.

Hetkel kuum