Ülo Toomsalu • 23. mai 2000 kell 6:03

Keskmine kuupalk tõusis aastaga 444 krooni võrra

Selle aasta esimeses kvartalis sai töötaja palka keskmiselt 4501 krooni. Aastaga on keskmine palk kasvanud kümnendiku võrra, sest ettevõtted on loobunud väheste oskustega tööliste hoidmisest madal palga peal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hansabank Marketsi analüüsiosakonna juhataja Urmas Riieli sõnul koondasid või vallandasid ettevõtted juba eelmisel aastal kvalifitseerimata töötajaid. Samal ajal jäid tööle keskmise ja kõrgema sissetulekuga inimesed, mistõttu kerkis keskmine palk ilma, et inimeste reaalsed sissetulekud oleksid märgatavalt suurenenud. 'Oluline näitaja on see, et tööpuudus on pidevalt kasvanud,' kommenteeris Riiel.

Statistikaameti andmetel oli I kvartalis osalise või täisajaga töötajaid üle 556 000, mida on ligi 30 000 võrra vähem kui aasta tagasi.

'Samal ajal kasvab ka ettevõtete efektiivsus, sest firmad ei vaja minimaalsete oskustega tööjõudu. Reaalpalga kasvu ja efektiivsuse vahele võib isegi võrdusmärgi tõmmata,' ütles Riiel.

Hetkel kuum