Ülo Toomsalu • 23. mai 2000 kell 6:06

Nooremarstid lubavad streikima hakata

Ülikooli lõpetanud 346 iseseisva töötamise õiguseta nooremarsti ähvardavad juuni lõpus haiglates streikida, kui neile ei maksta töö eest praegusest poole rohkem raha ehk sama palju kui mullu, kirjutab Postimees.

Kirja nõudmistega saatis Eesti Nooremarstide Ühendus (ENÜ) eelmisel reedel peaministrile, sotsiaalministrile ja haridusministrile. Vastust ootab ENÜ 16. juuniks.

Kui kirjas esitatud nõudmisi ei rahuldata, ähvardavad nooremarstid - residendid ja internid - 26.-28. juunil streikima hakata.

'Kes ei tahaks jaanipühi streigiga pikendada,' kommenteeris avaldust sotsiaalministeeriumi tervishoiu asekantsler Sven Kruup. Ta ütles, et nooremarstid ei saavuta streigiga midagi, sest töötasu tuleb neile riigi käest, mitte tööandjalt. 'Nad pigem kaotavad - osa õppest jääb saamata,' mainis Kruup. 'Soovitan arstiks õppinutel õppelaenu võtta, nagu teevad teised üliõpilased.'

ENÜ pole rahul, et vaatamata korduvale palvele residentide palgakaotus korvata, pole möödunud aasta lõpust midagi muutunud. 'Residentidele on liiga tehtud - keegi pole nõus, kui tal lihtsalt palka alandatakse,' ütles ENÜ juhatuse liige Toomas Kariis.

Hetkel kuum