Ülo Toomsalu • 23. mai 2000 kell 6:04

Riigiametnikud hakkavad saama tulemuspalka

Rahandusministeeriumis ettevalmistatud palgakorralduse reform kaotab avalikus teenistuses senised palgaastmed ning annab riigiasutuste juhtidele vaba voli maksta väärt töötajatele paremat tasu ja värvata tööle tippspetsialiste, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Riigiteenistujate 35 palgaastet asendatakse ametiasutuse sees kokkulepitud palgasüsteemiga,' ütles rahandusministeeriumi riigihalduse osakonna juhataja Taavi Veskimägi. 'Eesmärgiks on luua võimalus, et samal ametikohal töötavale keskpärasele, heale ja väga heale spetsialistile saaks maksta erinevat palka.'

Seadusega kehtestab riik kindlad palgad vaid asutuste juhtidele - ministritele ja ametite peadirektoritele, kes on sisuliselt oma alluvate tööandjad. 'Neil on vabad käed oma asutuse palgasüsteemi piires palku määrata,' sõnas Veskimägi.

Uuele süsteemile lähevad riigiasutused üle järk-järgult. 'Osad asutustest on selgelt võimekamad ja jõuavad selleni varem,' ütles Veskimägi. Heal juhul võiks osa ametnikke uutel alustel palka saada juba 2001. aastal. Reform hõlmab kõiki riigiteenistujaid peale politseinike ja kaitseväelaste.

Hetkel kuum