Inno Tähismaa • 24. mai 2000 kell 10:49

Justiitsminister kuulutas Pärnu kohtu- ja vanglapealinnaks

Täna Pärnus peetaval seminaril 'Eesti kohtu- ja vanglasüsteem, hetkeseis ja arengusuunad' nimetas justiitsminister Märt Rask Pärnu seminari lõpuni Eesti kohtu- ja vanglapealinnaks, teatas justiitsministeeriumi pressiteenistus.

Pärnu seminari eesmärk on tutvustada Eestis elavatele Euroopa Liidu saadikutele kohtu- ja vanglasüsteemi.

Justiitsminister ütles, et seminar peetakse Pärnus seetõttu, et Eesti justiitssüsteemi ei arendata pealinnakesksena. 'Näiteks Riigikohus asub Tartus, uusim Eesti vangla kerkib samuti sinna. Uued kohtuhooned on hiljuti valminud või rekonstrueeritud Haapsalus, Rakveres, Paides, Kuressaares, Kohtla-Järvel ja Pärnus.'

Euroopa Komisjoni Delegatsiooni suursaadik Arhi Palusuo ütles, et tal on hea meel, et Eesti teeb edusamme justiitssüsteemi arendamisel.

Seminaril osalevad Austria, Belgia, Itaalia Vabariigi, Prantsuse, Rootsi, Saksamaa, Soome, Suurbritannia, Taani, Hispaania ja Euroopa Liidu esindajad.

Hetkel kuum